Панирана коприва с крем сирене и млечен сос

Източник: Бон Апети
Дата: 30.04.2010
Панирана коприва с крем сирене и млечен сос
 
Необходими продукти:
1,2 кг коприва
2 скилидки чесън
4 стръка копър
4 с. л. майонеза
4 с. л. кисело мляко
сол и черен пипер на вкус
олио за паниране
200 г брашно
1 глава лук
3 скилидки чесън
200 г галета
400 г крем сирене
4 белтъка
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Копривата се почиства, измива се и се попарва в подсолена вода за 4–5 минути.
2
След като се отцеди и охлади, се смесва в купа заедно с крема сиренето, 1 с. л. от галетата и наситнените чесън и лук. Овкусява се със сол и черен пипер.
3
Белтъците се разбиват на сняг. От копривената смес се приготвят плоски кюфтенца. Овалват се в брашното, потапят се в белтъците, след това в галетата и се пържат в силно сгорещено олио до кафеникав цвят.
4
Сосът се приготвя, като млякото и майонезата се смесват, разбъркват се добре и се овкусяват със скълцаните копър и скилидки чесън. Сосът се посолява и се сервира към копривените кюфтенца.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: