Панирани яйца по индийски

Пикантни и много вкусни
Източник: Бон Апети
Дата: 11.01.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 сварени яйца (за 6 минути)
100 г оризово брашно (+ за овалване)
100 г брашно от нахут
1 сурово яйце
20 г корен джинджифил
2 скилидки чесън
1/4 връзка кориандър
2 зелени люти чушки
1/4 ч. л. люто къри на прах
1/4 ч. л. куркума
1/4 ч. л. кимион
1/4 ч. л. сода
олио за пържене

за млечния сос „Райта“:
200 г кисело мляко
1 зелена люта чушка
1 малка краставица
1/4 връзка кориандър
1 с. л. олио
1 ч. л. кимион на зърна
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Панирани яйца по индийски
Джинджифилът се бели, настъргва се на едро ренде, след което се накълцва наситно.
2
Панирани яйца по индийски 2
Чесънът се стрива на паста. Лютите чушки се почистват от семките и се наситняват.
3
Панирани яйца по индийски 3
Двата вида брашно се смесват с кимиона, куркумата, кърито, содата и накълцания кориандър. Чуква се суровото яйце, прибавят се около 150 мл вода, сол, джинджифила, чесъна и лютите чушки. Трябва да се получи не много гъсто тесто като за палачинки.
4
Панирани яйца по индийски 4
Сварените яйцата се разполовяват, овалват се в оризово брашно и се потапят в панировката.
5
Панирани яйца по индийски 5
След това се пържат на маслена баня (180 градуса) до златисто.
6
Панирани яйца по индийски 6
Изваждат се от олиото върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
7
Панирани яйца по индийски 7
Кимионът за соса се запича на сух тиган, след това се стрива в хаванче.
8
Панирани яйца по индийски 8
Краставицата се бели, почиства се от семките и се нарязва на малки кубчета.
9
Панирани яйца по индийски 9
Лютата чушка се наситнява и се смесва с краставицата, накълцания кориандър, киселото мляко, олиото, счукания кимион и сол на вкус.
10
Панирани яйца по индийски 10
Яйцата се поднасят с млечния сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: