Панирано пиле на фурна

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
олио за намазване

за салатата:
300 г червено зеле
300 г бяло зеле
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. горчица
1/2 - 1 ч. л. захар
2-3 с. л. саламура от кисели краставички
3-4 с. л. кисело мляко
3-4 с. л. майонеза
1/5 настърган лук

за панировката:
1 ч. ч. фино царевично брашно
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. чесън на прях
1 щипка естрагон
1 щипка сушен магданоз
1 ч. ч. галета
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Панирано пиле на фурна
Зелето се настъргва. Поръсва се със сол, поставя се в гевгир и се оставя да престои 2-3 часа.
2
Панирано пиле на фурна 2
Царевичното брашно се слага в дълбока купа, добавят се галета, естрагон, магданоз, чесън на прах, червен пипер и сол. Разбърква се добре.
3
Панирано пиле на фурна 3
Пилето се транжира на 4 парчета, кожата се отстранява. Месото се намазва с олио от всички страни, овалва се в панировката и се поставя в намазнена тава. Пече се около 40 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
4
Панирано пиле на фурна 4
Продуктите за дресинга се разбиват добре и се смесват с отцеденото зеле. Оставя се да престои 1 час преди консумация. Всяка порция пиле се поднася, гарнирана с колосло.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
Vania Koleva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Кюфтета от броколи с бял сос
Петя Пейчева се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Тарт с шоколад и ягоди
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: