Парата

Гост: Надя Гаврилова
Източник: Бон Апети
Дата: 05.03.2005
Парата
 
Необходими продукти:
3 ч. ч. черно брашно
1 ч. л. сол
450 г карфиол
1 шепа рукула
4 резена пресен джинджифил
1 с. л. разтопено пречистено масло
1 клонка босилек (1 ч. л. сух)
1 ч. л. кимион
сокът от 1/2 лимон


Начин на приготвяне:
1
Парата
Брашното се смесва със солта и малко вода. Замесва се тесто, оставя се да престои 30 минути. Карфиолът се сварява в подсолена вода и се намачква на пюре.
2
Парата 2
Нарязаният на малки парчета джинджифил се запържва в маслото и се поръсва с кимиона. Добавят се намачканият карфиол, нарязаните наситно рукула и босилек, сокът от лимона.
3
Парата 3
От тестото се оформят малки топки и се разточват на питки, в които се поставя по 1 с. л. от плънката. Омесват се (трябва да се получи еднородна смес) и отново се разточват малки питки.
4
Парата 4
Пече се на сач или тефлонов тиган в масло.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
Офи коментира рецептата Бухти „Сърце“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: