Бебек

(Синемантъсъ)
Източник: Бон Апети
Дата: 26.03.2004
Бебек
 
Необходими продукти:
1 яйце
1 кг брашно
1/2 ч. л. сол
1/2 кг пилешко месо
5–6 малки глави лук
2–3 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
1/2 пакетче краве масло


Начин на приготвяне:
1
Бебек
Брашното се замесва, като в купа постепенно се размесват брашното, яйцето, солта и водата. Меси се, докато се получи меко тесто, покрива се и се оставя да отлежи 10–15 минути.
2
Бебек 2
Лукът се нарязва наситно, запържва се в сгорещено олио до златисто и се прибавя нарязаното на съвсем малки късчета пилешко месо. Пържи се до златисто, оставя се да изстине и се посолява.
3
Бебек 3
Отлежалото тесто се разточва на съвсем фини кори. Готовите кори се нарязват на квадрати и във всеки квадрат се поставя по малко от плънката. Завива се така, както се повиват пелени за бебе.
4
Бебек 4
Приготвените "бебета" се подреждат в тава и се пекат във фурна при температура 230 градуса, докато се зачервят.
5
Бебек 5
Изпечените "бебета" се заливат с предварително приготвения бульон от разтопеното масло и 2 л вода. Поставят се върху слабо загрят котлон и се изчаква бульонът напълно да попие.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: