Царевична пита с чушки и лук

Дата: 21.03.2005
Източник: Бон Апети
Царевична пита с чушки и лук
 
Необходими продукти:
2 ч. ч. фино смляно царевично брашно
1/2 ч. л. захар
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. сода бикарбонат
1-2 печени червени чушки
3 стръка пресен лук
50-100 г кашкавал
100 г масло
2 яйца
1 1/2 ч. ч. кисело мляко
1 ч. ч. пшеничено брашно
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Царевична пита с чушки и лукЦаревичното и пшеничното брашно се смесват, добавят се солта, бакпулверът и захарта. В “загасената” в киселото мляко сода бикарбонат се разбиват яйцата.
2
Царевична пита с чушки и лук 2Лукът се нарязва на колелца и се запържва за 1 минута в предварително загрятото масло (20 г).
3
Царевична пита с чушки и лук 3Охладеният лук, накълцаните чушки и останалата част от омекналото масло се добавят към брашното. Мачка се, докато се получат трохи. Наливат се разбитите яйца и мляко. Разбърква се.
4
Царевична пита с чушки и лук 4Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена форма с диаметър 25 см. Пече се 30-40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Към края се поръсва с настъргания кашкавал и се оставя да се запече.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


149 ДУШИ ОНЛАЙН
София Йорданова публикува рецептата Брауни
Desislava Genova публикува рецептата Султан кебап
Desislava Genova публикува рецептата Ванилови кравайчета
Албена Тодорова публикува рецептата Мини чийз кейкове
Анна коментира рецептата Паста с кайма и горчица
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Торта „Павлова“
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Лятна торта „Павлова“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта