Паратас

Източник: Бон Апети
Дата: 22.12.2004
Паратас
 
Необходими продукти:
300 г брашно
50 г масло
30 г разтопено масло за намасляване
1/2 ч. л. сол



Начин на приготвяне:
1
Паратас
Брашното се пресява в голяма купа, посолява се, добавя се нарязаното на парченца масло. Мачка се с вилица, така че да се получат малки трохи. Наливат се 120-150 мл студена вода, продължава да се мачка до получаването на тестена топка. След това месенето продължава 3-4 минути с ръце.
2
Паратас 2
Тестото почива в хладилник 30 минути, покрито. Разточва се на кръг върху обилно набрашнен плот. Намазва се обилно с масло.
3
Паратас 3
С нож се изрязват триъгълници, които се навиват и се разточват отново в кръгла форма. Паратас се изпичат от двете страни в сгорещен намаслен тиган.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


161 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: