Пърленка

Дата: 01.06.2005
Източник: Бон Апети
Пърленка
 
Необходими продукти:
600 г брашно
25 г прясна мая
5 г захар
5 г сол
2 г хлебна сода
150 мл кисело мляко
100 мл прясно мляко
сусам и чубрица за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
ПърленкаМаята се размива с малко хладка вода. Към нея се прибавят киселото и прясното мляко, захарта, содата и солта. Разбърква се добре с тел.
2
Пърленка 2Към сместа постепенно се прибавя пресятото брашно. Замесва се меко тесто, което се оставя за кратко време да втаса. След това се разделя на средни по големина топки.
3
Пърленка 3От всяка топка се разстила кора, която се поръсва със сусам и чубрица. Изпичат се на скара от двете страни.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


160 ДУШИ ОНЛАЙН
София Йорданова публикува рецептата Брауни
Desislava Genova публикува рецептата Султан кебап
Desislava Genova публикува рецептата Ванилови кравайчета
Албена Тодорова публикува рецептата Мини чийз кейкове
Анна коментира рецептата Паста с кайма и горчица
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Торта „Павлова“
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Лятна торта „Павлова“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта