Пърленка

Дата: 01.06.2005
Източник: Бон Апети
Пърленка
 
Необходими продукти:
600 г брашно
25 г прясна мая
5 г захар
5 г сол
2 г хлебна сода
150 мл кисело мляко
100 мл прясно мляко
сусам и чубрица за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
ПърленкаМаята се размива с малко хладка вода. Към нея се прибавят киселото и прясното мляко, захарта, содата и солта. Разбърква се добре с тел.
2
Пърленка 2Към сместа постепенно се прибавя пресятото брашно. Замесва се меко тесто, което се оставя за кратко време да втаса. След това се разделя на средни по големина топки.
3
Пърленка 3От всяка топка се разстила кора, която се поръсва със сусам и чубрица. Изпичат се на скара от двете страни.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Милена Комитова коментира рецептата Ягодова торта
Милена Комитова се регистрира в сайта.
Ivellina се регистрира в сайта.
Maria Milanova се регистрира в сайта.
Милена коментира рецептата Кейк с ананас и кокос
Милена се регистрира в сайта.
Tanya Hristova се регистрира в сайта.
Геновева Желязкова се регистрира в сайта.
Румяна Самарджиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеЛични данниБисквиткиРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта