Тракийската катма на баба Недялка

Гост: Надя Казакова
Източник: Бон Апети
Дата: 28.05.2005
Тракийската катма на баба Недялка
 
Необходими продукти:
3 ч. ч. брашно
2 ч. ч. вода
1 петел (пиле)
2 червени сухи чушки
1/4 глава лук
1 с. л. червен пипер
1 ч. ч. олио
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Тракийската катма на баба Недялка
Пилето се нарязва на порционни парчета и се пържи до златисто в предварително загрято олио.
2
Тракийската катма на баба Недялка 2
Прибавя се настърганият лук, поръсва се с червения пипер и солта. Накрая се добавят двете чушки и се налива вода, колкото да покрие пилето. Вари се до готовност.
3
Тракийската катма на баба Недялка 3
Приготвя се сместа за катмите, като брашното се разтваря в 1 ч. ч. вода, прибавя се малко сол. Трябва да се получи рядко тесто за палачинки.
4
Тракийската катма на баба Недялка 4
Катмите се изпичат на сач или в тиган с незалепващо покритие без мазнина. Пекат се от двете страни до златисто, след това се подреждат една върху друга в тава и се нарязват на ромбчета. Отгоре се изсипва пилето заедно със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


126 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: