Пържени калмари с песто с тиквено семе и сос с аншоа

Дата: 23.08.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг калмари
1 ч. ч. брашно
черен пипер и сол на вкус
олио за пържене
за соса с аншоа:
50 г черни маслини без костилки
6–7 филета аншоа
3 с. л. майонеза
3 листа босилек
за пестото с тиквено семе:
50 г тиквено семе
2 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
1 к. ч. зехтин (50–60 мл)
1 ч. л. сол
сок от 1/2 лимон

Начин на приготвяне:
1
Пържени калмари с песто с тиквено семе и сос с аншоаКалмарите се почистват, като тубата (тялото) се обръща и се изважда гръбначната тръбичка. Вътрешността се измива, тубата се обръща отново и кожата се обелва. Калмарите се нарязват на колелца.
2
Пържени калмари с песто с тиквено семе и сос с аншоа 2Продуктите за пестото се слагат в подходящ съд и се пюрират.
3
Пържени калмари с песто с тиквено семе и сос с аншоа 3В друг съд се поставят всички продукти за соса с аншоа и също се пюрират.
4
Пържени калмари с песто с тиквено семе и сос с аншоа 4Брашното, солта и черният пипер се разбъркват, налива се вода и се бърка, докато се получи гъста хомогенна смес. Калмарите се овалват в сместа и се пържат във фритюрник на 180 градуса 2–3 минути или в силно загрято обилно количество олио. Сервират се заедно със соса и пестото.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


166 ДУШИ ОНЛАЙН
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Гуакамоле
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
Цветелина Фуклева се регистрира в сайта.
Iliyana Teneva се регистрира в сайта.
Галя Чикова се регистрира в сайта.
Денислава Станкева се регистрира в сайта.
Красимир коментира рецептата Бухтички с бял шоколад
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта