Мусака с пилешко и спагети

Дата: 21.08.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600–700 г домати
2 ч. л. брашно
2 яйца
30 г краве масло
250 мл прясно мляко
олио за пържене
4 с. л. зехтин
7–8 листа босилек
1 морков
1 глава лук
1 скилидка чесън
2 тиквички
100 г кашкавал
250 г спагети
500 г пилешки гърди с кости
черен пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Мусака с пилешко и спагетиСпагетите се начупват на три и се сваряват в кипяща подсолена вода, в която има и малко олио. Периодично се разбъркват и се варят 5–6 минути. След това се отцеждат, изплакват се с ледена вода и се поливат с 1 с. л. зехтин.
2
Мусака с пилешко и спагети 2Пилешкото месо се обезкостява и се накълцва надребно. Лукът и морковът се запържват в предварително загретия зехтин за 1 минута. Добавя се пилешкото месо, бърка се и се посолява.
3
Мусака с пилешко и спагети 3Доматите се пюрират с чесъна, наливат се при останалите продукти и се задушават на тих огън 10 минути.
4
Мусака с пилешко и спагети 4Тиквичките се нарязват на колелца и се запържват в предварително загрятото олио по 1 минута от всяка страна.
5
Мусака с пилешко и спагети 5Половината от спагетите се разпределят в подходяща намаслена тава, поливат се с 1/2 от пилешкия сос, поръсват се с 1/2 от наситнения босилек, покриват се с 1/2 от тиквичките и процедура се повтаря.
6
Мусака с пилешко и спагети 6Загрятото масло за заливката се поръсва с брашното, разбърква се и се оттегля от огъня. Сипва се прясното мляко и се поръсва със сол и черен пипер. Връща се на огъня да се сгъсти, като се бърка, след това се прибавя разбитото яйце.
7
Мусака с пилешко и спагети 7Продуктите в тавата се заливат с готовата заливка и мусаката се пече в предварително загрята до 180 градуса фурна около 30 минути. В края на печенето се поръсва с настъргания кашкавал и се запича до зачервяване.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

24.11.2013
Рецептата е много по-вкусна от традиционната мусака с картофи. Изисква малко повече време за подготовка,иначе е със средно ниво на трудност.Лично я сготвих и на финала се оказа че подготовката и усилията не бяха напразни :) - получи се чудесно ястие.Един добър пример за разнообразно и здравословно хранене :)).
2.
Изпрати
лично съобщение

25.11.2013
Много вкусна рецепта.Пробвайте я :)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Наистина е страхотна рецепта ! Пробвайте я !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


196 ДУШИ ОНЛАЙН
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
Милка Рукова се регистрира в сайта.
Ралица И. Косева се регистрира в сайта.
Maggie Madzharova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта