Мусака с пилешко и спагети

Летен вариант на традиционното есенно-зимно ястие - за всички любители на средиземноморската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 21.08.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 ч. л. брашно
черен пипер и сол на вкус
600–700 г домати
500 г пилешки гърди с кости
250 г спагети
100 г кашкавал
2 тиквички
1 скилидка чесън
1 глава лук
1 морков
7–8 листа босилек
4 с. л. зехтин
олио за пържене
250 мл прясно мляко
30 г краве масло
2 яйца


Начин на приготвяне:
1
Мусака с пилешко и спагети
Спагетите се начупват на три и се сваряват в кипяща подсолена вода, в която има и малко олио. Периодично се разбъркват и се варят 5–6 минути. След това се отцеждат, изплакват се с ледена вода и се поливат с 1 с. л. зехтин.
2
Мусака с пилешко и спагети 2
Пилешкото месо се обезкостява и се накълцва надребно. Лукът и морковът се запържват в предварително загретия зехтин за 1 минута. Добавя се пилешкото месо, бърка се и се посолява.
3
Мусака с пилешко и спагети 3
Доматите се пюрират с чесъна, наливат се при останалите продукти и се задушават на тих огън 10 минути.
4
Мусака с пилешко и спагети 4
Тиквичките се нарязват на колелца и се запържват в предварително загрятото олио по 1 минута от всяка страна.
5
Мусака с пилешко и спагети 5
Половината от спагетите се разпределят в подходяща намаслена тава, поливат се с 1/2 от пилешкия сос, поръсват се с 1/2 от наситнения босилек, покриват се с 1/2 от тиквичките и процедура се повтаря.
6
Мусака с пилешко и спагети 6
Загрятото масло за заливката се поръсва с брашното, разбърква се и се оттегля от огъня. Сипва се прясното мляко и се поръсва със сол и черен пипер. Връща се на огъня да се сгъсти, като се бърка, след това се прибавя разбитото яйце.
7
Мусака с пилешко и спагети 7
Продуктите в тавата се заливат с готовата заливка и мусаката се пече в предварително загрята до 180 градуса фурна около 30 минути. В края на печенето се поръсва с настъргания кашкавал и се запича до зачервяване.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

24.11.2013
Рецептата е много по-вкусна от традиционната мусака с картофи. Изисква малко повече време за подготовка,иначе е със средно ниво на трудност.Лично я сготвих и на финала се оказа че подготовката и усилията не бяха напразни :) - получи се чудесно ястие.Един добър пример за разнообразно и здравословно хранене :)).
2.
Изпрати
лично съобщение

25.11.2013
Много вкусна рецепта.Пробвайте я :)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Наистина е страхотна рецепта ! Пробвайте я !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: