Крилца с медено-лимонов вкус

Източник: Бон Апети
Дата: 24.08.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г крилца
20 г краве масло
1 скилидка чесън
1–2 резена пресен джинджифил (1 ч. л. сух)
сокът от 1/2 лимон
2 с. л. мед
пресен лук за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Крилца с медено-лимонов вкус
Крилцата се почистват и се разрязват на две. Посоляват се, като солта се натрива добре, и се запържват в предварително загрятото масло. Първите 3–4 минути не се разбъркват.
2
Крилца с медено-лимонов вкус 2
След това крилцата се обръщат и се поръсват с наситнените джинджифил и чесън. След 1 минута се налива 1 пръст топла вода и се задушaват 10–15 минути под капак.
3
Крилца с медено-лимонов вкус 3
Лимоновият сок се разбива с меда, крилцатата се заливат с приготвения сос и се задушават, докато почти целият сос се изпари.
4
Крилца с медено-лимонов вкус 4
Преди сервиране крилцата се поръсват с нарязан наситно пресен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: