Пилешко фрикасе с гъби и копър

Източник: Бон Апети
Дата: 30.08.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
6–7 стръка копър
100 мл растителна сметана
50 г краве масло
200 г печурки
зърна черен пипер на вкус
2 ч. л. сол
1 стрък целина
2 скилидки чесън
1 глава лук
2 резена целина
3 моркова
5 с. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Пилешко фрикасе с гъби и копър
Пилето се почиства, a трътката и по-мазната част от кожата около нея се отстраняват.
2
Пилешко фрикасе с гъби и копър 2
Пилето се слага в тенджера с подсолена вода и след като кипне, се вари 30 минути заедно с морковите, резените целина, разрязания на две лук, чесъна, стръка целина и зърната черен пипер. Готовото пиле се почиства от кожата и костите, а бульонът се запазва.
3
Пилешко фрикасе с гъби и копър 3
В отделен съд се загрява маслото и в него се запържват нарязаните на филийки гъби до златисто. Поръсват се с брашното, разбъркват се и се дозапържват. Оставят се да се охладят за 2 минути, преди да се сипе бульонът, за да не стане брашното на бучки.
4
Пилешко фрикасе с гъби и копър 4
Наливат се 600 мл прецеден бульон, съдът се връща на огъня и се бърка, докато брашното се разтвори. Трябва да къкри около 5 минути, за да се уплътни.
5
Пилешко фрикасе с гъби и копър 5
Сварените моркови се нарязват на кръгчета и заедно с накълцания копър се слагат при гъбите. Сипва се сметаната, разбърква се и се оттегля от котлона.
6
Пилешко фрикасе с гъби и копър 6
В средата на порционна чиния се поставя от месото, залива се с фрикасето и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liya се регистрира в сайта.
sisi_ml коментира рецептата Бърз тутманик без втасване
Йорданова се регистрира в сайта.
Константина Христова се регистрира в сайта.
Denitsa Petrova се регистрира в сайта.
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: