Пържени свински ребра

Всеки ще оцени това мезе по достойнство. Поднасяме го със сос от пресен джинджифил, кориандър, чесън и соев сос
Източник: Бон Апети
Дата: 11.06.2012
Пържени свински ребра
 
Необходими продукти:
1 кг свински ребра (малки)
30 г пресен джинджифил
1 суха люта чушка
40 мл тъмен соев сос
1 с. л. захар
3 бр. звездeн анасон
1 пръчка канела
морска сол на вкус
олио за пържене

за соса:
60 мл светъл соев сос
4–5 стръка пресен кориандър
1 ч. л. сусамово олио
1 скилидка чесън
1 стрък пресен лук
10 г пресен джинджифил
1/2 ч. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Пържени свински ребра

Ребрата се нарязват на парчета и се слагат в тенджера с вода.

 


2
Пържени свински ребра 2

Лютата чушка, анасонът, нарязаният джинджифил и канелата се завързват в марля.

 


3
Пържени свински ребра 3

Слагат се при ребрата заедно със захарта, соевият сос и сол. Вари се 2–3 часа, докато месото започне да се отделя от костите. Ребрата се изваждат и се оставят да изстинат.

 


4
Пържени свински ребра 4

После се пържат в маслена баня.

 


5
Пържени свински ребра 5

Лукът, джинджифилът, кориандърът и чесънът се нарязват на ситно и се смесват с останалите продукти за соса.

 


6
Пържени свински ребра 6

Ребрата се поднасят топли с готовия сос.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


153 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: