Печени яйца със сос „Маринара“
Лора и Стоян
4 яйца 180 г кисело мляко 30 г краве масло 15 мл олио 4 стръка копър 1 скилидка чесън 2 пърленки 2 с. л. песто росо сол на вкус | за маслото: 40 г краве масло 1 ч. л. лют пипер на люспи (без семки) 1 ч. л. червен пипер |
1 | ![]() | Олиото и маслото се сгорещяват в тиган. Чукват се яйцата, посоляват се и се пържат, докато белтъкът побелее, но жълтъкът е все още рохък. Изваждат се. |
2 | ![]() | В същия тиган се загрява маслото за запръжката. Изсипват се двата вида пипер и след няколко секунди, съдът се дърпа от котлона, за да не загори запръжката. |
3 | ![]() | Пърленките се загряват в сух тиган. |
4 | ![]() | Киселото мляко за соса се разбърква с наситнения копър, смачкания на паста чесън и сол на вкус. |
5 | ![]() | Яйцата се поднасят върху намазани с песто пърленки. |
6 | ![]() | Гарнират се с млечния сос и с ароматното масло. |
3. |
Изпрати
лично съобщение |
17.09.2019 Приятна вечеря!
|
2. |
Изпрати
лично съобщение |
26.09.2018 Това вкусно ястие беше перфектна вечеря!
| ![]() |
1. |
Изпрати
лично съобщение |
01.07.2016 Получи се една засищаща вечеря - хем лека, хем свежа! Не съм се отклонявала от рецептата и се получи невероятен вкус. Препоръчвам!
|
Този Великден ще бъде по-вкусен, ароматен и здравословен, защото Лора и Стоян ще ни разкрият...
Да, ние обичаме вкусната и добре приготвена храна. Това е всичко, което имаме да ви...
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...