Паста „Путанеска“

Дата: 18.01.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г паста „Ригатони“
150 г маслини „Каламата“ (без костилки)
60 мл зехтин
2 консерви домати на кубчета (по 400 г)
6 скилидки чесън
6 филета аншоа
4 сухи червени люти чушлета
2–3 стръка босилек
3 с. л. каперси
1 ч. л. сух риган
1 щипка захар
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Паста „Путанеска“Пастата се вари в подсолена вода, до степен „ал денте“.
2
Паста „Путанеска“ 2Чесънът и аншоата се смилат в блендер и се запържват в половината от зехтина.
3
Паста „Путанеска“ 3Добавят се натрошените чушки, доматите, разполовените маслини, каперсите, риганът и щипка захар.
4
Паста „Путанеска“ 4Сосът се готви 5–10 минути на умерен огън. По желание се овкусява със сол и черен пипер.
5
Паста „Путанеска“ 5В него се пресипва пастата и се вари 1–2 минути.
6
Паста „Путанеска“ 6Всяка порция се поднася с накълцан босилек и капки зехтин.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

06.03.2017
Направих я със спагети . Настъргах и кашкавал . Доста различна и интересна рецепта . Благодаря ! :)
2.
Изпрати
лично съобщение

20.02.2017
Една доста по-различна паста от обичайните. Наистина описанието е правилно:Малко продукти – страхотен вкус
1.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2017
Паста \"Путанеска\"
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


101 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта