Пъстърва по гостилничарски

Източник: Бон Апети
Дата: 18.03.2004
Пъстърва по гостилничарски
 
Необходими продукти:
4 пъстърви
4–5 стръка магданоз
400 г домати
50 мл бяло вино
2 скилидки чесън
1 глава лук
брашно за паниране
черен пипер и сол на вкус
олио за пържене
50 г кашкавал
50 г бекон
1 кубче зеленчуков бульон


Начин на приготвяне:
1
Пъстърва по гостилничарски
Пъстървите се почистват, гръбначната им кост внимателно се отделя, перките се изрязват. Овкусяват се с черен пипер и сол.
2
Пъстърва по гостилничарски 2
Нарязаните на лентички бекон и кашкавал се поставят в коремната кухина на рибите. Затварят се и се защипват с клечки за зъби.
3
Пъстърва по гостилничарски 3
Всяка от пъстървите се овалва в брашно и се запържва по 2–3 минути в тиган с олио, за да се запечата месото.
4
Пъстърва по гостилничарски 4
Лукът се нарязва надребно и се запържва за половин минута. Слага се нарязаният чесън, сипва се виното и се овкусява с кубчето бульон. Запържва се, докато виното се изпари, и се добавят пасираните с магданоза домати.
5
Пъстърва по гостилничарски 5
След като доматите кипнат, сместа се излива върху запържените пъстърви. Поставя се в загрята фурна, запича се за 20 минути и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


109 ДУШИ ОНЛАЙН
T. T. коментира рецептата Мус от тиква с орехово тофе
AniIvanova се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Френски багети
Николай се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: