Пъстърва по норвежки

Източник: Бон Апети
Дата: 23.08.2003
Пъстърва по норвежки
 
Необходими продукти:
2 пъстърви (около 500 г)
100 г гъби
1 кисела краставичка
3 стръка зелен лук
5-6 стръка копър
100 г скариди
1 щипка вегета
50 г кашкавал
1 домат
1 скилидка чесън
2-3 с. л. бяло вино
2 с. л. зехтин
5-6 с. л. олио
сол, черен пипер и лимонов сок на вкус
брашно за паниране



Начин на приготвяне:
1
Пъстърва по норвежки
Пъстървите се обезкостяват, без да се отстраняват главата и опашката. Овкусяват се със сол, черен пипер, 1 с. л. бяло вино и лимонов сок. Овалват се в брашно и се панират в тиган със сгорещено олио, така че олиото да прониква и в разреза на рибата, за да не се слепи.
2
Пъстърва по норвежки 2
Плънката се приготвя, като киселите краставички и гъбите се нарязват на дребни кубчета. Пресният лук се реже на колелца, копърът и чесънът - наситно. Всичко се запържва в зехтин, като първо се сотират гъбите, следвани от лука, киселите краставички и белените скариди. Овкусява се с вегетата. След 1-2 минути се настъргва кашкавалът и се налива бялото вино. След като се изпари, се добавят копърът и чесънът.
3
Пъстърва по норвежки 3
Рибите се пълнят с плънката и върху нея се подреждат резени домат и кашкавал. Поставят се в намазнена тава и се запичат на грил или в силно загрята фурна, докато кашкавалът се разтопи.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: