Херинга с картофи на фурна

Източник: Бон Апети
Дата: 14.08.2003
Херинга с картофи на фурна
 
Необходими продукти:
2 херинги (400–500 г)
1 кг картофи
1 ябълка
1 глава кромид лук
50–100 г маргарин
2–3 с. л. горчица
1–2 стръка копър
1 ч. л. салвия



Начин на приготвяне:
1
Херинга с картофи на фурна
Картофите се режат на тънки филийки и се подреждат в намаслена с маргарин тава, като се добавя и нарязаният на полумесеци лук.
2
Херинга с картофи на фурна 2
Ябълката се измива и без да се бели, се разполовява. Всяка половинка се реже на полумесеци и с тях се покрива първия ред картофи и лук. Прави се втори ред от картофи и лук, посолява се, слагат се няколко парченца маргарин и 4-5 с. л. вода. Пече се в умерена фурна при температура 180 градуса около 10-15 минути.
3
Херинга с картофи на фурна 3
Херингите се филетират, след което филетата се посоляват, намазват се с горчица и се поръсват със ситно нарязан копър. Навиват се на рулца и се забождат с клечки за зъби.
4
Херинга с картофи на фурна 4
Върху полуготовите картофи се поставят рулцата херинга, поръсват се с малко мазнина, стритата салвия и копър.
5
Херинга с картофи на фурна 5
Ястието се запича отново при същата температура за 20-30 минути. По желание при сервиране всяка порция може да се гарнира с лъжица сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: