Гювече със скумрия

Дата: 21.08.2003
Източник: Бон Апети
Гювече  със скумрия
 
Необходими продукти:
2 скумрии (1 кг)
2-3 стръка магданоз
1 ч. л. сос “Уорчестър” (соев сос)
1 ч. л. горчица
2-3 с. л. прясно мляко
30-40 г маргарин
1 глава кромид лук
100-150 г печурки
1 кг картофи
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Гювече  със скумрияКартофите се обелват, нарязват се на едри кубчета и се сваряват в кипнала подсолена вода под капак за 10 минути.
2
Гювече  със скумрия 2Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва в маргарина за 1-2 минути. Гъбите се нарязват на едро, прибавят се към лука и се пържат 2-3 минути на силен огън, докато се зачервят. Слагат се горчицата, сосът Уорчестър, солта и пиперът, разбърква се, за да се разтвори горчицата и се отстранява от огъня.
3
Гювече  със скумрия 3Скумрията се измива, почиства се от вътрешностите и се поставя във фризера за 10 минути. След това се отстраняват главата и опашката. За филетирането се използва остър нож, като се започва от главата към опашната перка. Гръбначната и малките костички се отстраняват, след което рибните филета се режат на кубчета и се разбъркват с изстиналата смес от тигана.
4
Гювече  със скумрия 4Сварените картофи се пюрират и се овкусяват със сол и прясно мляко.
5
Гювече  със скумрия 5Дъното на глинено гювече се покрива с картофеното пюре, слага се част от рибната смес, отново се покрива с картофеното пюре и се поръсва с накълцания магданоз. От пюрето може да се шприцоват розички или други фигури.
6
Гювече  със скумрия 6Гювечето се пече без капак в умерено загрята фурна при температура 180 градуса около 30 минути (до зачервяване).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


140 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта