Циганско плато

Дата: 02.08.2003
Източник: Бон Апети
Циганско плато
 
Необходими продукти:
1 свинско шишче
1/2 ч. л. джоджен
1/2 ч. л. чубрица
2 скилидки чесън
1 стрък зелен лук
50–60 г краве масло
1/2 зелена чушка
1 1/2 домат
4–5 гъби
20 мл бяло вино
20 мл водка
1 шишче асорти
1 пилешко шишче
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Циганско платоШишчетата се изпичат в тиган с половината от маслото.
2
Циганско плато 2В друг тиган се слага останалото масло, едро нарязаните чушка, лук и гъби и половинката домат, след което се пържи, докато водата от домата се поизпари.
3
Циганско плато 3В джезве се кипва водката, веднага се сипва върху изпечените шишчета и се фламбира. След като огънят изгасне, в тигана с шишчетата се сипват запържените зеленчуци, налива се виното, овкусява се с подправките и се разбърква.
4
Циганско плато 4Целият домат се настъргва и се слага да се пържи в тигана, където са били зеленчуците. Добавят се накълцаният чесън и се овкусява с черния пипер, солта и джоджена. Когато водата се изпари, се пресипва в плато към готовите вече шишчета със зеленчуците.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


141 ДУШИ ОНЛАЙН
София Йорданова публикува рецептата Брауни
Desislava Genova публикува рецептата Султан кебап
Desislava Genova публикува рецептата Ванилови кравайчета
Албена Тодорова публикува рецептата Мини чийз кейкове
Анна коментира рецептата Паста с кайма и горчица
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Торта „Павлова“
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Лятна торта „Павлова“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта