Пъстърва с фъстъци и билков сос

Гост: Антоний Иванов
Източник: Бон Апети
Дата: 19.01.2002
Пъстърва с фъстъци и билков сос
 
Необходими продукти:
4 бр. пъстърва
1/2 глава червен лук
1 картоф
1 ч. л. нишесте
1/2 връзка копър
1/2 връзка магданоз
25 г мастика
50 г течна сметана
сол и черен пипер на вкус
100 г сурови фъстъци
1 белтък


Начин на приготвяне:
1
Пъстърва с фъстъци и билков сос
Рибата се филетира, като се отстраняват главата, перките и малките костички. Подправя се с черен пипер и сол.
2
Пъстърва с фъстъци и билков сос 2
Фъстъците се попарват с вряла вода, за да се махне люспата. Нарязват се наситно и се слагат върху рибата. Филетата се поставят в чиния с брашно, като кожата е отдолу.
3
Пъстърва с фъстъци и билков сос 3
Копърът и магданозът се нарязват наедро и се пасират с малко начупен лед. Претриват се през много ситна цедка, като сокът се използва за соса, а листата се слагат върху рибата.
4
Пъстърва с фъстъци и билков сос 4
Рибата се пържи в силно загрято олио.
5
Пъстърва с фъстъци и билков сос 5
Сокът от подправките се кипва, прибавят се сметана, мастика и разтворено в малко вода нишесте. Вари се, докато се сгъсти.
6
Пъстърва с фъстъци и билков сос 6
Картофът се настъргва наситно и се претрива през ситна цедка, за да се отцеди от водата. Смесва се с нарязания наситно лук. Подправя се със сол и черен пипер.
7
Пъстърва с фъстъци и билков сос 7
Белтъкът се разбива на сняг, добавят се картофите и се разбърква до получаване на еднородна смес. С помощта на 2 лъжички се оформят топчета. Пържат се на маслена баня до зачервяване. Изваждат се върху салфетка. В плато се прави кръг от соса като канапе. В средата се поставя рибата, около нея - картофите.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



142 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Черешово клафути
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: