Пъстърва с фъстъци и билков сос

Дата: 19.01.2002
Източник: Бон Апети
Пъстърва с фъстъци и билков сос
 
Необходими продукти:
4 бр. пъстърва
1/2 глава червен лук
1 картоф
1 ч. л. нишесте
1/2 връзка копър
1/2 връзка магданоз
25 г мастика
50 г течна сметана
сол и черен пипер на вкус
100 г сурови фъстъци
1 белтък
 

Начин на приготвяне:
1
Пъстърва с фъстъци и билков сосРибата се филетира, като се отстраняват главата, перките и малките костички. Подправя се с черен пипер и сол.
2
Пъстърва с фъстъци и билков сос 2Фъстъците се попарват с вряла вода, за да се махне люспата. Нарязват се наситно и се слагат върху рибата. Филетата се поставят в чиния с брашно, като кожата е отдолу.
3
Пъстърва с фъстъци и билков сос 3Копърът и магданозът се нарязват наедро и се пасират с малко начупен лед. Претриват се през много ситна цедка, като сокът се използва за соса, а листата се слагат върху рибата.
4
Пъстърва с фъстъци и билков сос 4Рибата се пържи в силно загрято олио.
5
Пъстърва с фъстъци и билков сос 5Сокът от подправките се кипва, прибавят се сметана, мастика и разтворено в малко вода нишесте. Вари се, докато се сгъсти.
6
Пъстърва с фъстъци и билков сос 6Картофът се настъргва наситно и се претрива през ситна цедка, за да се отцеди от водата. Смесва се с нарязания наситно лук. Подправя се със сол и черен пипер.
7
Пъстърва с фъстъци и билков сос 7Белтъкът се разбива на сняг, добавят се картофите и се разбърква до получаване на еднородна смес. С помощта на 2 лъжички се оформят топчета. Пържат се на маслена баня до зачервяване. Изваждат се върху салфетка. В плато се прави кръг от соса като канапе. В средата се поставя рибата, около нея - картофите.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


232 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта