Пъстърва със синьо сирене, завита в патладжан

Източник: Бон Апети
Дата: 09.05.2006
Пъстърва със синьо сирене, завита в патладжан
 
Необходими продукти:
2 пъстърви
1 патладжан
готов доматен сос
олио за пържене
100 г синьо сирене
5-6 стръка магданоз
5-6 стръка копър


Начин на приготвяне:
1
Пъстърва със синьо сирене, завита в патладжан
Рибата се почиства, филетира се и кожата се отделя. Патладжанът се нарязва по дължина на много тънки филии и се пържи за кратко в нагорещеното олио. Изважда се върху салфетки, за да се отнеме излишната мазнина.
2
Пъстърва със синьо сирене, завита в патладжан 2
След това филиите патладжан се подреждат една до друга, като краищата леко се застъпват. Върху тях напречно се слага едно рибно филе.
3
Пъстърва със синьо сирене, завита в патладжан 3
Магданозът и копърът се нарязват наситно, смесват се със синьото сирене и се намачкват. Плънката се разпределя върху рибата, отгоре се слага друго филе и се завива с краищата на патладжана.
4
Пъстърва със синьо сирене, завита в патладжан 4
Ястието се пече 10 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна. Сервира се с гарнитура от зелена салата и се полива с готовия доматен сос.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



154 ДУШИ ОНЛАЙН
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: