Дунавски кебап от щраус

Източник: Бон Апети
Дата: 11.05.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г фан филе от щраус
100 г гъби
30 г бекон
30 мл бяло вино
20 мл кайсиева ракия
7-8 сушени сини сливи
3-4 скилидки чесън
2 печени червени чушки
1 глава лук
2-3 стръка магданоз
2-3 щипки чубрица
4-5 с. л. олио
1 с. л. доматено пюре
черен пипер и сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Дунавски кебап от щраус
Месото се нарязва на жулиени, поставя се в тиган с предварително сгорещеното олио, поръсва се със сол и се запържва. След това се налива ракията и се разбърква.
2
Дунавски кебап от щраус 2
Добавят се нарязаните наситно лук, чесън и чушки. Овкусява се с доматеното пюре, сипват се нарязаните на филии гъби, налива се бялото вино и накрая се сипва нарязаният на ивици бекон.
3
Дунавски кебап от щраус 3
Ястието се подправя с чубрица и черен пипер, прибавят се леко сварените сини сливи и се похлупва. След около около 10 минути кебапът се поръсва с нарязания наситно магданоз, разбърква се и се сваля от котлона.
4
Дунавски кебап от щраус 4
Ястието може да се поднесе с гарнитура от листа зелена салата, резен лимон, магданоз и розички от грейпфрут.
5
Дунавски кебап от щраус 5
Любопитно: Щраусът има 18 вида филета - най-крехкото от тях се нарича фан филе.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: