Специалитет "Дръстър"

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г биволско бонфиле
3-4 зърна черен пипер
1 дафинов лист
1 морков
1 глава лук
100 мл вода
100 г бяло вино
черен пипер и сол на вкус
2 с. л. олио
3-4 стръка магданоз
1 шайба ананас от консерва
2 кисели краставички
30 г кашкавал
30 г топено сирене
50 г мариновани гъби
50 г пушено филе
брашно за паниране
5-6 с. л. олио за пържене
1-2 зърна бахар
 

Начин на приготвяне:
1
Специалитет \Месото се начуква и се поставя в купа. Залива се с бялото вино и водата за маринатата, прибавят се нарязаните наедро лук и морков, зърната черен пипер и бахар, дафиновият лист. Маринова се около 2 часа.
2
Специалитет \Маринованото месо се овалва в брашно и се пържи в тиган с предварително нагорещеното олио, като се обръща. След това се изважда в чиния и се поръсва с черен пипер, а мазнината се запазва.
3
Специалитет \Филето, краставичката и топеното сирене за плънката се нарязват на тънки жулиени, гъбите – на филийки.
4
Специалитет \В мазнината от месото се долива малко олио, сгорещява се и последователно се слагат филето, гъбите, краставичките и топеното сирене. Поръсва се с черен пипер и сол и се запържва, като към края се поръсва с наситнен магданоз.
5
Специалитет \Плънката се сипва върху бонфилето. Отгоре се слага шайбата ананас, покрива се с тънък резен кашкавал и се запича в парти-грил.
6
Специалитет \При сервиране ястието може да се декорира с пресни зеленчуци по избор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта