Мотан гос гусеени (Агнешко задушено със зеленчуци)

Гост: Гунджа Чокхал
Източник: Бон Апети
Дата: 05.05.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г обезкостено агнешко месо
1 скилидка чесън
1 стрък зелен лук
1/3 индийско орехче
1 зърно черен кардамон
1/2 к. ч. зехтин
1 ч. л. джинджифил
1/2 ч. л. куркума

за зеленчуковия сос:
3 стръка зелен лук
2 домата
1 зелена чушка
2 глави лук
7-8 листа пресен джоджен
3-4 стръка магданоз
2 с. л. доматено пюре
1 с. л. индийска подправка за агнешко месо (къри)
1 с. л. масло
1 с. л. зехтин
3 с. л. готварска сметана
2 с. л. кисело мляко
1 ч. л. джинджифил
2-3 ядки сурово кашу
1/2 ч. л. куркума


Начин на приготвяне:
1
Мотан гос гусеени (Агнешко задушено със зеленчуци)
Индийското орехче, кардамонът, чесънът и джинджифилът се нарязват наситно и се запържват за 1-2 минути в нагорещения зехтин.
2
Мотан гос гусеени (Агнешко задушено със зеленчуци) 2
След това се прибавят нарязаният наедро стрък зелен лук и нарязаното на кубчета месо. Посолява се, подправя се с куркумата, налива се малко вода и месото се задушава под капак 20-30 минути.
3
Мотан гос гусеени (Агнешко задушено със зеленчуци) 3
Лукът за зеленчуковия сос се нарязва наситно и заедно с джинджифила се запържва за 5 минути в загретите зехтин и масло. Когато се зачерви, се добавят куркумата, подправката за агнешко месо и ситно нарязаните домати, чушка, магданоз и листа джоджен.
4
Мотан гос гусеени (Агнешко задушено със зеленчуци) 4
Пържи се още 2-3 минути и се наливат сметаната и киселото мляко. Слага се доматеното пюре, посолява се на вкус и се разбърква. Месото и ядките кашу се поставят в соса, ястието ври още 1-2 минути и е готово за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: