Пататник

Гост: Екатерина Дафовска
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
5 картофа
2 яйца
100 г сирене
5-6 стръка джоджен (1 ч. л. сух)
1 к. ч. олио


Начин на приготвяне:
1
Пататник
Картофите се обелват и се настъргват на ренде. След това се посоляват, слагат се в тензух и се изстискват от водата. Прибавят се разбитите яйца и натрошеното сирене и се подправя със ситно нарязания джоджен.
2
Пататник 2
В тиган се налива 1/2 от олиото и когато се сгорещи, се изсипва сместа. Пече се около 10 минути на тих огън под капак, след което се обръща от другата страна и се пече още 7-8 минути отново под капак.
3
Пататник 3
СЪВЕТ: За да се обърне пататникът, върху тигана се поставя тавичка и много бързо се обръща. След това пататникът се избутва в тигана откъм суровата страна и се доизпича.

Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

26.05.2016
Трябва да поработя по обръщането ,но иначе на вкус стана чудесен пататник.
2.
Изпрати
лично съобщение

21.07.2015
това е произведението ми
1.
Изпрати
лично съобщение

21.07.2015
вкусно стана
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


109 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: