Патладжанени рулца

Източник: Бон Апети
Дата: 17.09.2003
Патладжанени рулца
 
Необходими продукти:
250 г телешка кайма
1/2 глава кромид лук
2 домата
сол и черен пипер на вкус
4-5 стръка магданоз
2 щипки смлян кимион
олио за пържене
3 едри патладжана
1 яйце
1 скилидка чесън


Начин на приготвяне:
1
Патладжанени рулца
Патладжаните се режат надлъжно на филии с дебелина 1 см, посоляват се и се оставят върху наклонена плоскост за 1/2 час, за да се отцеди горчивият сок. В тиган се сгорещяват 2-3 с. л. олио и се запържват няколко парчета. Обръщат се и отново се полуизпържват. Изваждат се, налива се втора порция олио и по същия начин се пържат останалите.
2
Патладжанени рулца 2
Каймата се размесва с подправките и яйцето и с лъжица се слага върху всяка от изпържените филии патладжан. Навиват се на руло и се забождат с по 2 шишчета. На всяка двойка шишчета се нанизват по 3 рула патладжани и се подреждат в тава.
3
Патладжанени рулца 3
Доматеният сос се приготвя, като продуктите се смилат с блендер или се настъргват. Полученият сос се излива върху подредените в тавата рула патладжани. Ястието се пече в умерено загрята фурна при температура 180 градуса 20–30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Resmiye Shaibova се регистрира в сайта.
Тодор Агайн се регистрира в сайта.
Генова се регистрира в сайта.
Йорданка Стоянова се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Битербален
Александра Герасимова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: