Печени чушки, пълнени със салата "Табуле"

Източник: Бон Апети
Дата: 14.12.2004
Печени чушки, пълнени със салата
 
Необходими продукти:
1 буркан печени чушки
2 големи глави лук (200 г)
2 домата
100 г булгур
1 1/2 връзка магданоз
100 мл лимонов сок
100 мл зехтин
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Печени чушки, пълнени със салата
Булгурът се залива със студена вода и се изчаква да набъбне. Лукът се нарязва наситно. Доматите се почистват от семето и месестата им част се нарязва на много малки кубчета. Магданозът се измива и се нарязва на много ситно (може да ползвате метода на “двата ножа”).
2
Печени чушки, пълнени със салата
Заливката се приготвя, като се разбъркват лимоновият сок, зехтинът и солта.
3
Печени чушки, пълнени със салата
В купа се смесват лукът, доматите, магданозът, отцеденият от водата булгур. Поливат се със заливката, разбъркват се добре.
4
Печени чушки, пълнени със салата
Печените чушки се пълнят със салатата.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: