Печени праскови със сладолед, малинов конфитюр и маслени трохи

Освежаващ летен десерт
Източник: Даниела Дечева
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 08.08.2018
Печени праскови със сладолед, малинов конфитюр и маслени трохи
Печени праскови със сладолед, малинов конфитюр и маслени трохи
Печени праскови със сладолед, малинов конфитюр и маслени трохи
Печени праскови със сладолед, малинов конфитюр и маслени трохи
 
Необходими продукти:
6 праскови
400 г ванилов сладолед
4 с. л. мед
2 с. л. тъмен ром
1 пакетче бурбонска ванилова захар

за малиновия конфитюр:
250 г малини
50 г захар
кората от един портокал

за маслените трохи:
140 г брашно
70 г печени солени бадеми
50 г краве масло
50 г захар


Начин на приготвяне:
1
Прасковите се измиват, разполовяват се, почистват се от костилките и се нареждат с отвора нагоре в тава застлана с пергаментова хартия. Поливат се с меда, смесен с ваниловата захар и рома. Пекат се около 30 минути в загрята на 200 градуса фурна.
2
Малините за конфитюра се намачкват с вилица. Прибавят се портокаловата кора и захарта. Варят се до сгъстяване.
3
Бадемите се смилат и се смесват с брашното, захарта и разтопеното масло. Сместа се претрива през пръсти, докато се получат трохи, и се разпределят на тънък пласт в дълбока тава. Пекат се около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор. Периодично се разбъркват. Оставят се да се охладят.
4
Във всяка праскова се слага топка сладолед, поръсва се с конфитюра и трохите и се сервира.
5
Съвет: Може да замените портокаловата кора с лимонова.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



206 ДУШИ ОНЛАЙН
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: