Печени свински ребра

Вкусни и апетитно запечени на фурна
Източник: Бон Апети
Дата: 26.01.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,2 кг свински ребра (цяло парче)

за маринатата:
4 скилидки чесън
1 1/2 с. л. сол
1 ч. л. кимион на зърна
1 ч. л. сух риган
1 ч. л. пушен лют червен пипер
4 стръка пресен лук
2 с. л. кафява захар „Мусковадо”
сокът от 1 портокал
50 мл олио
2 с. л. червен винен оцет
черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Печени свински ребра
Ребрата се почистват от ципата.
2
Печени свински ребра 2
Кимионът се запича на сух тиган.
3
Печени свински ребра 3
Стрива се в хаванче.
4
Печени свински ребра 4
Маринатата се приготвя като в блендер се смилат наситнените лук и чесън, кимионът, пушеният пипер, риганът, захарта, портокаловият сок, олиото, оцетът, черен пипер и солта.
5
Печени свински ребра 5
Месото се залива с маринатата.
6
Печени свински ребра 6
Покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя за 1 нощ в хладилник.
7
Печени свински ребра 7
Завива се добре в алуминиево фолио.
8
Печени свински ребра 8
Пече се 3 часа на 130 градуса.
9
Печени свински ребра 9
Фолиото се отстранява.
10
Печени свински ребра 10
Ребрата се запичат за още 15 минути на 200 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

22.01.2024
Страхотна рецепта!
10.
Изпрати
лично съобщение

04.05.2022
Станаха наистина много вкусни. Имат само един недостатък - малко са:) Следващият път ще направя двойна доза
9.
Изпрати
лично съобщение

20.10.2019
Рецептата е страхотна, винаги ги правя по тази рецепта :)
8.
Изпрати
лично съобщение

30.01.2017
Вкусна рецепта!
7.
Изпрати
лично съобщение

26.03.2016
Приготвих и се получи великолепно! Извинявам се за снимката, но ребрата бяха бързо опустошени :-)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: