Печени ябълки с ванилов сос

Гарнирани с хрупкав козунак и лешници
Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 ябълки (средно големи)
300 ;. ябълков сайдер
50 г кафява захар
1/4 ч. л. канела
80 г краве масло
2-3 филийки козунак
50 г сурови лешници
1/2 ч. л. джинджифил

за соса:
100 мл течна животинска сметана
10 г бурбонска ванилова захар
2 жълтъка
50 мл ром
80 г захар


Начин на приготвяне:
1
Печени ябълки с ванилов сос
Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Избушете ябълките и ги поставете в тава. Поръсете ги със смес от захар и канела и върху всяка сложете по малко от маслото. Налейте сайдера и изпечете за около 25 минути.
2
Печени ябълки с ванилов сос 2
Натрошете на едро козунака в тава. Поръсете с джинджифила и накълцани лешници. Полейте с останалото масло, предварително разтопено.
3
Печени ябълки с ванилов сос 3
Печете във фурна на 180 градуса до златисто - за 8-10 минути, разбърквайте периодично.
4
Печени ябълки с ванилов сос 4
За соса в метална купа разбъркайте жълтъците, сметаната, бурбонската ванилова захар, рома, 100 мл от течността от ябълките и захарта. Гответе на водна баня, докато сосът се уплътни. Дръпнете от огъня и по желание добавете 1 с.л. масло.
5
Печени ябълки с ванилов сос 5
Поднесете ябълките с ваниловия сос и хрупкавия козунак с лешници.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: