Печени яйца в доматен сос

Интересно предложение за поднасяне на яйца
Източник: Бон Апети
Дата: 01.10.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 яйца
2 глави лук
6 скилидки чесън
500 г домати на кубчета от консерва
300 г кашкавал
2 с. л. зехтин
1 ч. л. захар
3–4 стръка прясна мащерка
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Печени яйца в  доматен сос

Яйцата се сваряват за 8 минути и след това се обелват. Разрязват се на половина и се поставят в керамична тавичка.

 


2
Печени яйца в  доматен сос 2

Лукът се нарязва на жулиен и се запържва в зехтина. След като омекне, се добавят ситно нарязаните чесън и мащерка и се пържи на слаб огън, докато лукът се карамелизира добре.

 


3
Печени яйца в  доматен сос 3

Прибавят се доматите и се готвят под капак за 4–5 минути. Овкусява се със сол , черен пипер и захарта.

 


4
Печени яйца в  доматен сос 4

Яйцата се заливат с доматената смес и отгоре се настъргва кашкавалът.

 


5
Печени яйца в  доматен сос 5

Ястието се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 10–15 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

30.08.2014
Използвах пресни домати, защото сега им е сезонът. И не ги сложих всички в тиган, а само пасираните. Получи се заливка отдолу. А върху яйцата нарязах домати на кръгчета. МНОГО ЛЕСНА РЕЦЕПТА!
4.
Изпрати
лично съобщение

08.03.2014
Прекрасна и свежа идея за нещо традиционно и обикновено!Вкусно и лесно!
3.
Изпрати
лично съобщение

03.10.2013
Мноооого вкусно! И различно!
2.
Изпрати
лично съобщение

23.12.2013
Наистина много вкусно.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Много вкусно :-)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: