Печени зеленчуци в тесто

Вкусна идея за обяд или вечеря
Източник: Бон Апети
Дата: 12.04.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г чери домати
2 скилидки чесън
1 тиквичка
1 връзка пресен лук
2 стръка магданоз
80 мл зехтин
1 с. л. ретро горчица
сол и черен пипер на вкус

за тестото:
200 мл прясно мляко
30 мл зехтин
140 г брашно
3 яйца
сол на вкус

за соса:
170 г кисело мляко
150 г краве сирене
2 скилидка чесън
2 стръка магданоз
2 стръка босилек
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Печени зеленчуци в тесто
Пресният лук се реже на едро, тиквичката – на кубчета, а чесънът се наситнява.
2
Печени зеленчуци в тесто 2
Запържват се в загретия зехтин. Посоляват се.
3
Печени зеленчуци в тесто 3
Прибавят се наситненият магданоз, горчицата и доматите.
4
Печени зеленчуци в тесто 4
Запичат се за около 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
5
Печени зеленчуци в тесто 5
Яйцата за тестото се разбиват със сол, добавят се брашното, зехтинът и млякото, и се разбива добре.
6
Печени зеленчуци в тесто 6
Тестото се излива върху зеленчуците и ястието се пече още 10–15 минути на същата температура.
7
Печени зеленчуци в тесто 7
Сиренето за соса се настъргва и се смесва със стрития на паста с малко сол чесън, киселото мляко и наситнени босилек и магданоз.
8
Печени зеленчуци в тесто 8
Ястието се изважда от фурната, нарязва се и се сервира със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

11.05.2021
Не беше лошо за разнообразие, но някакси тестото ми се стори повече или зеленчуците малко. На вкус беше добре, много ми хареса съчетанието на зеленчуците с горчица.
1.
Изпрати
лично съобщение

28.03.2018
Вкусно ястие!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


124 ДУШИ ОНЛАЙН
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
vem89 коментира рецептата Фъч
sisi_ml се регистрира в сайта.
Elya Ahmed се регистрира в сайта.
Luba Ivanova коментира рецептата Овчарски пай
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: