Печеният боб на Джаки Кенеди

Американска отвсякъде! Отпечатаната в „Сиатъл Таймс“ през октомври 1960 г. рецепта на Джаки е семпла, лесна и вкусна.
Източник: Бон Апети
Дата: 23.08.2011
Печеният боб на Джаки Кенеди
 
Необходими продукти:
4 кутии боб от консерва (по 400 г)
150 г свински пушени гърди
100 г бекон на ленти
1 глава лук
1 с. л. кафява захар
3 с. л. кетчуп
1 с. л. дижонска горчица
1 с. л. сос „Уорчестър
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Печеният боб на Джаки Кенеди

Пушените гърди се нарязват наедро и се запържват в тиган без мазнина. 


2
Печеният боб на Джаки Кенеди 2

Прибавя се наситненият лук и когато и той се запържи, се добавя кафява захар и се разбърква. 


3
Печеният боб на Джаки Кенеди 3

След това се прибавят кетчупът, горчицата и сосът „Уорчестър“ и отново се разбърква.

 


4
Печеният боб на Джаки Кенеди 4

Изсипва се и отцеденият от водата боб.


5
Печеният боб на Джаки Кенеди 5

Ястието се покрива с ленти бекон. 


6
Печеният боб на Джаки Кенеди 6

Прибавя се малко от течността от боба и се пече във фурна на 160 градуса около 1 час и 30 минути с фолио и още 30 минути без. 

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


167 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: