Печено филе от елен в сос "Трюфел"

Гост: Жоро Иванов, Гранд Хотел "София"
Източник: Бон Апети
Дата: 26.12.2008
Печено филе от елен в сос
 
Необходими продукти:
200 г филе от елен
100 г задушен пачи крак
100 мл вино "Порто"
2 круши
4-5 с. л. зехтин
3-4 стръка див лук
2-3 с. л. захар
2-3 стръка магданоз
2-3 стръка магданоз
1 стрък целина
черен пипер и сол на вкус
100 мл редуциран сос "Демиглас"
2 с. л. зехтин от трюфел
1 ч. л. пюре от трюфел
картофен огретен с ябълки
тестена решетка от горчица, брашно и яйце
стрък целина за украса


Начин на приготвяне:
1
Печено филе от елен в сос
Крушите се обелват, почистват се от дръжките, карамелизират се със захарта и се слагат в тиган с вино "Порто".
2
Печено филе от елен в сос
Сосът "Демиглас" се смесва със зехтина от трюфел и пюрето от трюфел и се вари няколко минути (до сгъстяване).
3
Печено филе от елен в сос
Филето от елен се поръсва със сол и черен пипер и се запържва в зехтин 8-10 минути.
4
Печено филе от елен в сос
Пачият крак се сотира с нарязани надребно целина, магданоз и див лук.
5
Печено филе от елен в сос
Изпеченото филе се поднася гарнирано с круша, гъби, картофен огретен, решетка от тесто и стрък целина, като се залива със сос от трюфели.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: