Печено пиле с микс от провансалски подправки

Поднасяме го със свежа зеленчукова салата
Източник: Бон Апети
Дата: 12.09.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
2 скилидки чесън
30 мл зехтин
1/2 ч. л. семе от копър
1/4 ч. л. розмарин
1/2 ч. л. майорана
1/4 ч. л. босилек
1/2 ч. л. риган
1 щипка лавандула
1 ч. л. морска сол

за гарнитурата:
1 червена чушка
1 зелена чушка
2 домата
2 големи глави червен лук
2 скилидки чесън
30 мл зехтин
20 мл оцет
1 връзка магданоз
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Печено пиле с микс от провансалски подправки
Подправките се стриват в хаванче. Прибавя се чесънът и се стрива отново. Налива се зехтинът и се разбърква добре.

2
Печено пиле с микс от провансалски подправки 2
От пилето се изрязват капачетата от бутчетата, тънката част на крилата, както и жлезата от трътката. Намазва се хубаво с ароматната смес – отвътре и отвън.

3
Печено пиле с микс от провансалски подправки 3
Пилето се слага с гърба надолу в съд с дебело дъно на котлона. Оставя се да се запече. После се премества в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Пече се за 45 минути.

4
Печено пиле с микс от провансалски подправки 4
Чушките се почистват и се нарязват на жулиен. Лукът се нарязва на полумесеци. Зеленчуците се смесват в купа, посоляват се и се намачкват добре с ръце. Прибавя се наситненият чесън. Сипва се оцетът, съдът се завива и се прибира в хладилник за 20 минути.

5
Печено пиле с микс от провансалски подправки 5
Доматите се нарязват на кубчета, магданозът се наситнява. Добавят се в съда с останалите зеленчуци. Полива се зехтина и се разбърква.

6
Печено пиле с микс от провансалски подправки 6
Когато пилето е готово се нарязва на парчета и се поднася със салатата.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: