Петел с вино

Дата: 09.11.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 петел (1 1/2 кг)
1 л червено вино
250 г горски печурки
150 г бекон
100 г краве масло
2 глави лук
сол и черен пипер на вкус
50 г краве масло
50 г брашно
 

Начин на приготвяне:
1
Петел с виноПетелът се нарязва на порционни парчета и се запържва до златисто в разтопеното масло, като се поръсва със сол и черен пипер на вкус. След това месото се прехвърля в дълбок съд, залива се с виното и се оставя да се маринова 24 часа.
2
Петел с вино 2Приготвя се ру, като брашното се запържва в маслото до златисто, след това се оставя да изстине, най-добре във фризер. След като е стегнала добре, сместа се настъргва на рендe на малки топчета.
3
Петел с вино 3Беконът се нарязва на тънки пръчици (лардон), гъбите – на четвъртинки, лукът – наситно. В мазнината от петела първо се слага беконът, запържва се, след това се добавят гъбите и накрая – лукът.
4
Петел с вино 4Запържените бекон, гъби и лук се прехвърлят в съда при маринованото месо и всичко се задушава около 40 минути на тих огън.
5
Петел с вино 5Останалата от пърженето на бекона мазнина се деглазира с 50 мл вино и се прибавя към ястието. Накрая сосът се поръсва с малко ру, за да се сгъсти.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


202 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
Nathalie Marcenkova коментира рецептата Тутманик със сирене
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта