Пилаф с миди

Дата: 01.11.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г дългозърнест ориз
300 г смлени домати от консерва
1 стрък праз
500 г черни миди с черупките
60 г краве масло
2 стръка керевиз
сол и черен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Пилаф с миди Празът се почиства, измива се и се реже на тънки шайби. Запържва се в маслото, докато омекне, добавя се измитият ориз и се оставя да се запържи.
2
Пилаф с миди  2Наливат се доматите и около 400 мл вода, овкусява се със сол и черен пипер и се оставя на котлона на умерен огън под капак за около 15 минути, докато оризът омекне.
3
Пилаф с миди  3Тогава се слагат почистените, добре измити миди и нарязаният наситно керевиз.
4
Пилаф с миди  4Слага се капак, ако има нужда се долива още вода. Готви се, докато мидите се отворят – около 5 минути. При сервиране по желание добавя още керевиз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


198 ДУШИ ОНЛАЙН
Малинка коментира рецептата Хляб на балони
Десислава публикува рецептата Бонбони „Рафаело“
Десислава публикува рецептата Шкембе чорба
Юлия Минчева се регистрира в сайта.
Avror публикува рецептата Памук погача
Диляна Петкова коментира рецептата Баски ванилов пай
Бон Апети коментира рецептата Мраморен чийзкейк
Илина се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта