Пиле „Ескабече“

Поднасяме го с топли тортили
Източник: Бон Апети
Дата: 25.02.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700 г пилешки пържоли от бут (без кожа)
6 скилидки чесън
3 глави лук
2 зелени люти чушки
120 мл фреш от портокал
120 мл фреш от грейпфрут
сокът от 2 лайма
600 мл пилешки бульон
1 ч. л. кориандър
1 ч. л. риган
1 ч. л. кимион
3 зрънца бахар
1 бр. карамфил
4 тортили (за сервиране)
6 с. л. олио (+ за поливане)
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пиле „Ескабече“
Карамфилът и бахарът се счукват в хаванче и се смесват с ригана, кимиона, кориандъра, сол и черен пипер на вкус.
2
Пиле „Ескабече“ 2
Пилешките пържоли се нарязва на едри парчета, посипват се с половината от ароматната смес от подправки, налива се сокът от цитрусите, разбърква се и се оставя да се мариноват за 2 часа.
3
Пиле „Ескабече“ 3
След това пилешкото се отцежда, а маринатата се запазва.
4
Пиле „Ескабече“ 4
Месото се подсушава и се пържи на два пъти в 2 с. л. от олиото от всички страни, до златисто.
5
Пиле „Ескабече“ 5
Лукът се реже на полумесеци и се запържва в останалото олио, до златисто.
6
Пиле „Ескабече“ 6
Прибавят се нарязаният наедро чесън и наситнените люти чушки (без семките).
7
Пиле „Ескабече“ 7
Сипва се останалата част от ароматната смес от подправки, разбърква се, наливат се маринатата и бульонът, овкусява се със сол и черен пипер и се готви на слаб огън, докато зеленчуците омекнат.
8
Пиле „Ескабече“ 8
Прибавя се месото и ястието се оставя на котлона за 10 минути.
9
Пиле „Ескабече“ 9
Тортилите се намазват с олио и се запичат за кратко на сух тиган от двете страни.

10
Пиле „Ескабече“ 10
Ястието се поднася с тортилите и по желание – поръсено с пресен кориандър.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.03.2015
Много различен вкус, много наситен. Ястието е апетитно и изключително ароматно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


185 ДУШИ ОНЛАЙН
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
vaniii5 се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: