Пиле фрикасе Ирина

Източник: Мими
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 27.03.2014
Пиле фрикасе Ирина
 
Необходими продукти:
3 долни пилешки бутчета
5 с. л. олио или масло
5 с. л. брашно
3-4 скилидки чесън
сол
магданоз

за заливката:
2 с. л. кисело мляко
сока на 1/2 лимон
3 жълтъка


Начин на приготвяне:
1
Пилешките бутчета се сваряват в подсолена вода, обезкостяват се и се накъсват на парчета.
2
В дълбока тенджера се слага олиото (маслото), към него, при непрекъснато бъркане, се прибавя брашното, а след малко се прибавя и настърганият чесън.
3
След това се прибавя бульонът от пилето и се намалява огънят. Бърка се с пасатор или тел, защото е възможно да се получат бучки.
4
Когато сместа започне да се сгъстява се прибавят вече накъсаните бутчета.
5
През това време в купа се разбиват жълтъците, киселото мляко и лимоновият сок, докато се получи еднородна смес.
6
Сместа се добавя към ястието, докато е все още на огъня и се бърка за около 5 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (17)
17.
Изпрати
лично съобщение

31.03.2017
Добре се получи :)
16.
Изпрати
лично съобщение

08.10.2016
За първи път приготвям фрикасе и се получи перфектно!
15.
Изпрати
лично съобщение

19.08.2016
Рецептата е много сполучлива, но е коректно да се посочи, че първоизточникът е потребител Шани от Веселият готвач от 2007 година. Нека бъдем добронамерени и честни!
14.
Изпрати
лично съобщение

15.06.2016
Получи се много добре.
13.
Изпрати
лично съобщение

11.05.2016
Най добрата рецепта.Благодаря.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


188 ДУШИ ОНЛАЙН
v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: