Пиле фрикасе Ирина

Дата: 27.03.2014
Източник: Мими
ТИТЛА: Експериментатор
Пиле фрикасе Ирина
 
Необходими продукти:
3 долни пилешки бутчета
5 с. л. олио или масло
5 с. л. брашно
3-4 скилидки чесън
сол
магданоз
за заливката:
2 с. л. кисело мляко
сока на 1/2 лимон
3 жълтъка
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешките бутчета се сваряват в подсолена вода, обезкостяват се и се накъсват на парчета.
2
В дълбока тенджера се слага олиото (маслото), към него, при непрекъснато бъркане, се прибавя брашното, а след малко се прибавя и настърганият чесън.
3
След това се прибавя бульонът от пилето и се намалява огънят. Бърка се с пасатор или тел, защото е възможно да се получат бучки.
4
Когато сместа започне да се сгъстява се прибавят вече накъсаните бутчета.
5
През това време в купа се разбиват жълтъците, киселото мляко и лимоновият сок, докато се получи еднородна смес.
6
Сместа се добавя към ястието, докато е все още на огъня и се бърка за около 5 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (17)
17.
Изпрати
лично съобщение

31.03.2017
Добре се получи :)
16.
Изпрати
лично съобщение

08.10.2016
За първи път приготвям фрикасе и се получи перфектно!
15.
Изпрати
лично съобщение

19.08.2016
Рецептата е много сполучлива, но е коректно да се посочи, че първоизточникът е потребител Шани от Веселият готвач от 2007 година. Нека бъдем добронамерени и честни!
14.
Изпрати
лично съобщение

15.06.2016
Получи се много добре.
13.
Изпрати
лично съобщение

11.05.2016
Най добрата рецепта.Благодаря.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


189 ДУШИ ОНЛАЙН
Kostadin Dimitrov се регистрира в сайта.
Mariyana Petrova коментира рецептата Тюрлюгювеч
Момчил Уэунов се регистрира в сайта.
Росица Черкезова се регистрира в сайта.
Милена се регистрира в сайта.
Mihaela Tyurolengova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта