Пиле „Маренго”

Дата: 19.08.2011
Източник: Бон Апети
Пиле „Маренго”
 
Необходими продукти:
1/2 пиле
30 мл зехтин
2 глави лук
2 скилидки чесън
50 мл коняк
100 мл бяло вино
300 г доматено пюре
7–8 маслини (обезкостени)
сол и пипер на вкус
за лодките от франзела:
2 франзели
1 скилидка чесън
10 мл зехтин
за омлета:
2 яйца
4 скариди
1 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1
Пиле „Маренго”
Пилето се нарязва на парчета, овкусява се със сол, черен пипер и зехтин и се запържва в сгорещен тиган. 


2
Пиле „Маренго” 2
Прибавят се лукът и чесънът, нарязани наситно.  

 


3
Пиле „Маренго” 3
Наливат се конякът и бялото вино. 


4
Пиле „Маренго” 4
Добавят се доматеното пюре, маслините, похлупва се и се оставя да къкри още 20 минути.


5
Пиле „Маренго” 5
Франзелите се разрязват надве и се издълбават като лодки. Натъркват се с чесън, намазват се със зехтин и се пекат на 200 градуса, докато станат хрупкави. 


6
Пиле „Маренго” 6
Скаридите се почистват, измиват се и се подсушават. Овкусяват се със сол и пипер, запържват се в зехтин за кратко и се изваждат от тигана. 


7
Пиле „Маренго” 7
В същия тиган се прави омлет от двете разбити със сол и пипер яйца. 


8
Пиле „Маренго” 8
Слагат се скаридите и омлетът се завива. Изважда се и се нарязва на парчета по диагонал. 


9
Пиле „Маренго” 9
Пилешкото се сервира в лодките от франзела, а отгоре се поставят резени от омлет. 

 


В оригиналната рецептата филийките франзела се потапят в разбити яйца и се пържат. 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Гуакамоле
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
Цветелина Фуклева се регистрира в сайта.
Iliyana Teneva се регистрира в сайта.
Галя Чикова се регистрира в сайта.
Денислава Станкева се регистрира в сайта.
Красимир коментира рецептата Бухтички с бял шоколад
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта