Риба меч с домати и зелени маслини
Лора и Стоян
![]() |
500 г телешко бонфиле 100 г гъби 6 кисели краставички 20 г краве масло 2 глави лук 3 с. л. доматено пюре 1 с. л. горчица 100 мл бяло вино 100 мл течна сметана сол и черен пипер на вкус 400 г картофено пюре за гарниране |
1 | ![]() | Месото се нарязва на тънки ивици, овкусява се със сол и черен пипер и се залива с разтопеното масло. |
2 | ![]() | Пържи се в сгорещен тиган без мазнина до златисто и се изважда в чиния. |
3 | ![]() | В същия тиган се запържва нарязаният на ивици лук. |
4 | ![]() | Прибавят се нарязаните на ивици гъби и когато станат златисти, се добавят нарязаните на ивички кисели краставички. |
5 | ![]() | Деглазира се с виното и се добавят горчицата и доматеното пюре. |
6 | ![]() | Месото се връща в тигана и се налива течната сметана. Овкусява със сол и черен пипер. Поднася се с пухкаво картофено пюре. |
12. |
Изпрати
лично съобщение |
10.11.2019 Аз добових телешки бульон и мисля че стана още по добре!
|
11. |
Изпрати
лично съобщение |
06.05.2018 Много вкусна и лесна рецепта. :)
| ![]() |
10. |
Изпрати
лично съобщение |
07.03.2018 Христина, не пържим в масло - в случая мазнината е върху месото - има разлика и така няма да загори. По този начин месото е покрито с тънък слой мазнина и придобива хубава карамелена повърхност. Ако искаш, може да оставиш виното, то е само 100 мл и бързо се изпарява в добре загрят съд. Възможно е, количеството да стигне и за повече от 2 порции.
|
9. |
Изпрати
лично съобщение |
16.02.2018 Според мен порциите, които излизат не са две, а четири.
|
8. |
Изпрати
лично съобщение |
14.02.2018 Как успявате да запържите всичките тези продукти само в масло без да загори? Също след като се добави виното не трябва ли да поври известно време, за да се изпари алкохолът?
|
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...
„Черешките” в прясно състояние се използват дори за украса на десерти — някои от сортовете...
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...