Бьоф Строганов

Класиката винаги е актуална
Източник: Бон Апети
Дата: 16.08.2011
Бьоф Строганов
 
Необходими продукти:
500 г телешко бонфиле
100 г гъби
6 кисели краставички
20 г краве масло
2 глави лук
3 с. л. доматено пюре
1 с. л. горчица
100 мл бяло вино
100 мл течна сметана
сол и черен пипер на вкус
400 г картофено пюре за гарниране


Начин на приготвяне:
1
Бьоф Строганов

Месото се нарязва на тънки ивици, овкусява се със сол и черен пипер и се залива с разтопеното масло.  


2
Бьоф Строганов 2

Пържи се в сгорещен тиган без мазнина до златисто и се изважда в чиния.


3
Бьоф Строганов 3

В същия тиган се запържва нарязаният на ивици лук.


4
Бьоф Строганов 4

Прибавят се нарязаните на ивици гъби и когато станат златисти, се добавят нарязаните на ивички кисели краставички. 


5
Бьоф Строганов 5

Деглазира се с виното и се добавят горчицата и доматеното пюре.


6
Бьоф Строганов 6

Месото се връща в тигана и се налива течната сметана. Овкусява със сол и черен пипер. Поднася се с пухкаво картофено пюре


Подобни рецепти:
Коментари (13)
13.
Изпрати
лично съобщение

11.06.2021
Вкусно е, не знам дали това е оригиналната рецепта за Б. Строганов?
12.
Изпрати
лично съобщение

10.11.2019
Аз добових телешки бульон и мисля че стана още по добре!
11.
Изпрати
лично съобщение

06.05.2018
Много вкусна и лесна рецепта. :)
10.
Изпрати
лично съобщение

07.03.2018
Христина, не пържим в масло - в случая мазнината е върху месото - има разлика и така няма да загори. По този начин месото е покрито с тънък слой мазнина и придобива хубава карамелена повърхност. Ако искаш, може да оставиш виното, то е само 100 мл и бързо се изпарява в добре загрят съд. Възможно е, количеството да стигне и за повече от 2 порции.
9.
Изпрати
лично съобщение

16.02.2018
Според мен порциите, които излизат не са две, а четири.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Йорданка Стоянова се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Битербален
Александра Герасимова се регистрира в сайта.
zenata коментира рецептата Торта с бадеми и кайсии
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: