Бьоф Строганов

Дата: 16.08.2011
Източник: Бон Апети
Бьоф Строганов
 
Необходими продукти:
500 г телешко бонфиле
100 г гъби
6 кисели краставички
20 г краве масло
2 глави лук
3 с. л. доматено пюре
1 с. л. горчица
100 мл бяло вино
100 мл течна сметана
сол и черен пипер на вкус
400 г картофено пюре за гарниране
 

Начин на приготвяне:
1
Бьоф Строганов
Месото се нарязва на тънки ивици, овкусява се със сол и черен пипер и се залива с разтопеното масло.  


2
Бьоф Строганов 2
Пържи се в сгорещен тиган без мазнина до златисто и се изважда в чиния.


3
Бьоф Строганов 3
В същия тиган се запържва нарязаният на ивици лук.


4
Бьоф Строганов 4
Прибавят се нарязаните на ивици гъби и когато станат златисти, се добавят нарязаните на ивички кисели краставички. 


5
Бьоф Строганов 5
Деглазира се с виното и се добавят горчицата и доматеното пюре.


6
Бьоф Строганов 6
Месото се връща в тигана и се налива течната сметана. Овкусява със сол и черен пипер. Поднася се с пухкаво картофено пюре


Подобни рецепти:
Коментари (12)
12.
Изпрати
лично съобщение

10.11.2019
Аз добових телешки бульон и мисля че стана още по добре!
11.
Изпрати
лично съобщение

06.05.2018
Много вкусна и лесна рецепта. :)
10.
Изпрати
лично съобщение

07.03.2018
Христина, не пържим в масло - в случая мазнината е върху месото - има разлика и така няма да загори. По този начин месото е покрито с тънък слой мазнина и придобива хубава карамелена повърхност. Ако искаш, може да оставиш виното, то е само 100 мл и бързо се изпарява в добре загрят съд. Възможно е, количеството да стигне и за повече от 2 порции.
9.
Изпрати
лично съобщение

16.02.2018
Според мен порциите, които излизат не са две, а четири.
8.
Изпрати
лично съобщение

14.02.2018
Как успявате да запържите всичките тези продукти само в масло без да загори? Също след като се добави виното не трябва ли да поври известно време, за да се изпари алкохолът?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта