Хюнкар баянди със зеленчуков кебап

(или насладата на султана)
Източник: Бон Апети
Дата: 17.08.2011
Хюнкар баянди  със зеленчуков кебап
 
Необходими продукти:
2 патладжана
100 г брашно
100 г краве масло
1 1/2 ч. ч. прясно мляко
сокът от 1/2 лимон
80 г кашкавал
80 г козе сирене
2 скилидки чесън
сол на вкус

за зеленчуковия кебап:
4 чушки (жълта, червена, оранжева и зелена)
100 г сирене „Халуми“
зехтин за овалване
лют червен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Хюнкар баянди  със зеленчуков кебап

Патладжаните се изпичат, обелват се и се нарязват наситно. Брашното се запържва в сгорещеното масло.


2
Хюнкар баянди  със зеленчуков кебап 2

Съдът се дръпва от огъня и се налива прясното мляко, предварително затоплено. 


3
Хюнкар баянди  със зеленчуков кебап 3

Прибавят се патладжаните, посолява се и съдът се връща на огъня за около 10 минути. 


4
Хюнкар баянди  със зеленчуков кебап 4

Добавят се сокът от лимон и кашкавалът и козето сирене, предварително настъргани. Бърка се, докато се получи гладка смес, и се овкусява с наситнения чесън.


5
Хюнкар баянди  със зеленчуков кебап 5

Чушките се нарязват на еднакво големи парчета, сиренето – на кубчета, и се нанизват на шишчета. 


6
Хюнкар баянди  със зеленчуков кебап 6

Овалват се в зехтин и лют червен пипер и се изпичат на грил тиган. Поднасят се върху канапе от патладжаненото пюре. 


 


Съвет: Традиционно "Насладата на султана" се поднася с тас кебап.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


114 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: