Телешко със зеленчуци и сос “Хойсин”

Азиатско ястие с месо и хрупкави зеленчуци
Източник: Бон Апети
Дата: 05.07.2011
Телешко със зеленчуци и сос “Хойсин”
 
Необходими продукти:
500 г телешко бонфиле
1 ч. ч. жасминов ориз
2 стръка селари
2 червени чушки
2 моркова
2 стръка пресен лук
2 скилидки чесън
1/2 корен джинджифил
2 с. л. сос “Хойсин”
20 мл светъл соев сос
2 с. л. нишесте
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Телешко със зеленчуци и сос “Хойсин”

Оризът се измива и се сварява в подсолена вода, в пропорция 1:2.


2
Телешко със зеленчуци и сос “Хойсин” 2

Месото, морковите, чушките и селарито се нарязват на тънки ивици, а чесънът и джинджифилът–наситно.


3
Телешко със зеленчуци и сос “Хойсин” 3

Нишестето се разтваря в 100 мл вода.


4
Телешко със зеленчуци и сос “Хойсин” 4

В уок се сипва малко олио и в него за кратко се запържват чесънът и джинджифилът. После се прибавя месото и накрая зеленчуците. Бърка се интензивно, за да не загорят продуктите.


5
Телешко със зеленчуци и сос “Хойсин” 5

Накрая се сипват двата вида сос –“Хойсин” и светъл соев. Прибавя се нишестето и се разбърква.


6
Телешко със зеленчуци и сос “Хойсин” 6

Ястието се слага в чиния и се гарнира с ориза и с пресният лук–нарязан наситно.


 


Съвет: Сос „Хойсин“ може да се купи в големите супермаркети.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


130 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: