Пъстърва със зеленчукови талиатели

Леко ястие с риба и аромат на маслини
Източник: Бон Апети
Дата: 08.07.2011
Пъстърва със зеленчукови талиатели
 
Необходими продукти:
2 пъстърви (около 300 г всяка)
1 тиквичка
2 моркова
2 червени чушки
60 г зелени маслини без костилки
40 г бадеми
70 мл зехтин
5 скилидки чесън
4 стръка розмарин
1 щипка сух риган
сокът и кората от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Пъстърва със зеленчукови талиатели

Пъстървите се филетират.


2
Пъстърва със зеленчукови талиатели 2

С помощта на пинсети за риба се почистват останалите дребни кости.


3
Пъстърва със зеленчукови талиатели 3

Маслините, бадемите, чесънът, риганът и 50 мл от зехтинът се слагат в купа и се пасират до получаване на гладка паста.


4
Пъстърва със зеленчукови талиатели 4

Рибните филета се овкусяват със сол и черен пипер и се намазват с маслиновата паста.


5
Пъстърва със зеленчукови талиатели 5

В средата на всяко филе се слага половин стрък розмарин и се  навива се на руло.


6
Пъстърва със зеленчукови талиатели 6

Защипва се с дървен шиш през средата.


7
Пъстърва със зеленчукови талиатели 7

Поръсва се с лимонова кора и филетата се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10–15 минути.


8
Пъстърва със зеленчукови талиатели 8

Тиквичката, морковите и чушките се почистват. Тиквичката и морковът се нарязват на ленти с помощта на белачка, а чушката се нарязва на тънки ленти. В тенджера се загрява вода и когато кипне зеленчуците се бланшират за около минута, като първо се слага морковът.

 


9
Пъстърва със зеленчукови талиатели 9

Изваждат се, поливат се със студена вода и се отцеждат.


10
Пъстърва със зеленчукови талиатели 10

В купа се смесват сол, черен пипер и 2 стръка розмарин, нарязани наситно, лимоновият сок и останалият зехтин.


11
Пъстърва със зеленчукови талиатели 11

Слагат се зенчуците и се разбърква.


12
Пъстърва със зеленчукови талиатели 12

Рибата се поднася гарнирана със зеленчуците.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.03.2014
Много вкусно! Препоръчвам на всички лшбители на риба!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: