Пиле паприкаш

Унгария
Източник: Бон Апети
Дата: 11.06.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
4 с.л. олио
1 голяма глава лук, обелен и нарязан на ситно
1 с.л. доматен концентрат
1 с.л. червен пипер
180 мл вода
180 мл заквасена сметана
360 мл заквасена сметана
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пиле паприкаш
Пилето се нарязва на осем парчета - две бедра, две бутчета, две крила и две гърди, като кожата не се отстранява.
2
Пиле паприкаш  2
Олиото се загрява и в него на слаб огън се задушава лукът. Подправя се със сол. Изважда се от тигана.
3
Пиле паприкаш  3
В тигана се запържват парчетата пиле до златисто. Добавят се доматеният концентрат, червеният пипер, водата и запърженият лук. Тиганът се покрива с капак и се оставя да къкри на ниска температура, докато месото се сготви.
4
Пиле паприкаш  4
След това заквасената сметана внимателно се разбърква в яхнията, за да не се разпадне месото. Оставя се да къкри непокрито, за няколко минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


285 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: