Пиле по бургаски ала Тони Димитрова

Гост: Тони Димитрова, певица
Източник: Бон Апети
Дата: 21.07.2007
Пиле по бургаски ала Тони  Димитрова
 
Необходими продукти:
1 пиле
250 г замразени броколи
200 г синьо сирене
50 г краве масло
червен пипер и сол на вкус
1/2 кг картофи
50 г краве масло
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пиле по бургаски ала Тони  Димитрова
Картофите се нарязват на едри парчета и се сваряват в подсолена вода.
2
Пиле по бургаски ала Тони  Димитрова 2
Броколите се нарязват наедро и се слагат в дълбок съд.
3
Пиле по бургаски ала Тони  Димитрова 3
Синьото сирене се нарязва на малки кубчета.
4
Пиле по бургаски ала Тони  Димитрова 4
Кубчетата сирене се сипват при броколите, добавя се кравето масло и се разбъркват добре.
5
Пиле по бургаски ала Тони  Димитрова 5
Пилето се пълни с приготвената смес, слага се в йенска тава, намазва се с масло и се поръсва с черен пипер.
6
Пиле по бургаски ала Тони  Димитрова 6
В тавата се сипва останалата плънка и се налива малко вода.
7
Пиле по бургаски ала Тони  Димитрова 7
Пилето се слага във фурна и първите 15 минути се пече на 250 градуса, след което температурата се намалява до 180 градуса и се пече още 20-30 минути.
8
Пиле по бургаски ала Тони  Димитрова 8
Докато са още топли, сварените картофи се отцеждат от водата, добавя се маслото и започват да се "друсат" под капак.
9
Пиле по бургаски ала Тони  Димитрова 9
Накрая се подправят с черен пипер и сол на вкус и се поднасят като гарнитура към месото.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liya се регистрира в сайта.
sisi_ml коментира рецептата Бърз тутманик без втасване
Йорданова се регистрира в сайта.
Константина Христова се регистрира в сайта.
Denitsa Petrova се регистрира в сайта.
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: