Торта с мус от праскови

Лек плодов десерт в европейски стил, с който можете да разнообразите лятното меню
Източник: Бон Апети
Дата: 19.07.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 яйца
90 г захар
80 г брашно
25 г масло
1 с. л. какао
4 праскови
200 мл сметана
1 кофичка кисело мляко
1 к. ч. пудра захар
кората от 1 зелен лимон



Начин на приготвяне:
1
Торта с мус от праскови
Брашното и какаото се смесват и се пресяват в дълбока купа.
2
Торта с мус от праскови 2
Яйцата се разбиват с миксер, като при тях постепенно се сипва захарта.
3
Торта с мус от праскови 3
Маслото се разтопява в микровълнова фурна и се налива на тънка струя в получения пухкав крем.
4
Торта с мус от праскови 4
На части се сипва и пресятото с какаото брашно, като продължава да се разбива.
5
Торта с мус от праскови 5
Сместа се изсипва в намазнена и набрашнена тава. Блатът се поставя в загрята на 140-150 градуса фурна и се пече около 40 минути.
6
Торта с мус от праскови 6
Прасковите се почистват, обелват се и се пюрират, като постепенно се добавят киселото мляко и пудрата захар.
7
Торта с мус от праскови 7
Желатинът се разтваря в малко студена вода, след което се разтопява на водна баня, като се внимава водата да не кипне.
8
Торта с мус от праскови 8
Сметаната се разбива с миксер на сняг и се смесва с пюрираните плодове и мляко.
9
Торта с мус от праскови 9
Налива се охладеният желатин и се разбърква добре. (За да се получи мусът, желатинът и сместа трябва да са с приблизително еднаква температура.)
10
Торта с мус от праскови 10
Охладеният блат се намазва с муса, поръсва се с настъргана кора от зелен лимон и се оставя да стегне в хладилник за няколко часа.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


nnikolovv коментира рецептата Фиш енд чипс
nnikolovv коментира рецептата Тепси кебап с праз и ориз
nnikolovv коментира рецептата Кексчета с кафе и шамфъстък
nnikolovv се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: