Шоколадови канелони с бял шоколадов мус и череши

Вкусна сладкарска импровизация с палачинково тесто и мус за почитателите на италианската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 02.07.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г череши
4-5 с. л. какао
1 ч. ч. брашно
250 мл прясно мляко
2 яйца
1 пакетче желатин
2 с. л. пудра захар
300-350 мл сладкарска сметана
100 г бял шоколад
2 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Шоколадови канелони с бял шоколадов мус и череши
Шоколадът се начупва и се разтопява на водна баня.
2
Шоколадови канелони с бял шоколадов мус и череши 2
Сметаната се разбива с миксер на сняг.
3
Шоколадови канелони с бял шоколадов мус и череши 3
Почистените от костилките череши се нарязват наедро, поръсват се с пудра захар и се смесват със сметаната.
4
Шоколадови канелони с бял шоколадов мус и череши 4
Желатинът се залива с топла вода, оставя се да набъбне, след което се разтваря на водна баня.
5
Шоколадови канелони с бял шоколадов мус и череши 5
След като се охлади леко, разтопеният шоколад се добавя към сметаната и ягодите. Налива се разтвореният желатин и хубаво се разбърква.
6
Шоколадови канелони с бял шоколадов мус и череши 6
Яйцата за канелоните се разбиват с тел и в тях постепенно се налива прясното мляко.
7
Шоколадови канелони с бял шоколадов мус и череши 7
Добавя се захарта и на части се сипват брашното и какаото, като продължава да се бърка.
8
Шоколадови канелони с бял шоколадов мус и череши 8
Върху леко намазнен тиган се сипва от какаовата смес и се изпичат палачинки.
9
Шоколадови канелони с бял шоколадов мус и череши 9
След като се охладят, палачинките се намазват с муса и се завиват на руло.
10
Шоколадови канелони с бял шоколадов мус и череши 10
При сервиране палачинките могат да се поръсят с настъргана кора от лайм и наситнени ядки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
Среф89 се регистрира в сайта.
svilena_petrova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: